18:30

BK Flagg

Referat: AIF Barrikaden - BK Flagg

Startelvan: Mohamed – Athiar, Naim, Christian, Adam – Jamal, Olle, Linus J, Jona – Arshad, Hkmat

Avbytare var Christoffer J som kom in som högerback efter 25 min och spelade där resten av matchen, Daniel Sosa som kom in som anfallare efter en dryg halvtimme, spelade där i drygt 20 min, därefter gick ner på mittfältet innan han byttes ut med kvarten kvar och Joel H som likaledes kom in efter en dryg halvtimme som vänster yttermittfältare där han spelade tills också han blev utbytt med kvarten kvar att spela.

Matchen kunde fått en riktigt trevlig inledning för oss när vi redan efter en minut fick en jättechans. Flaggs försvar hade nog inte vaknat när Hkmat fick möjlighet att frispela två olika spelare. Den han valde sköt dessvärre dock över. De allra första minuterna såg det ö.h.t. rätt lovande ut men efter mindre än 5 minuter var det Flagg som tog över och skapade flera bra chanser. I den 17:e min tog de också ledningen när en av deras anfallare omarkerad fick nicka in en hörna.

Mot slutet av halvleken var det vi som tog över och började spela riktigt bra. Hade bl.a. ett riktigt drömanfall där Adam från sin vänsterbacksposition tog sig ända ner till deras kortlinje och slog vad som verkade vara ett perfekt inlägg men vår framrusande spelare kom någon tiondels sekund för sent för att få en fot på bollen. Vi hade sedan ytterligare 3 bra chanser under slutminuterna av första halvlek.

Bara 2-3 min in i andra halvlek hade vi nog ett kvitteringsskott inne. Linus sköt ett skott som gick över målvakten och liksom skruvade sig neråt innan bollen rensades undan på eller rättare sagt nog över mållinjen. Målvakten lär ha sagt att det var tveksamt om den var inne och rensaren uppvisade ett stort leende när de märkte att målet underkändes.

Nu dömdes i alla fall målet bort och trots att vi hade ett ganska stort bollinnehav var det sedan Flagg som hade många jättebra lägen att öka på sin ledning. Man spelade väl egentligen hela matchen på försök till kontringar och förlitade sig på att de 3 mycket duktiga offensiva spelarna skulle förvalta tillräckligt många chanser för att det skulle räcka till en seger och så blev det ju. Nu accentuerades denna taktik vilket ledde till ett stort antal jättebra lägen som missades, de flesta p.g.a. dåliga avslut och ett efter ett superingripande av Adam.

I den 72:a min resulterade till slut en av dessa kontringar i ett vackert avslut nära krysset och 0-2 var ett faktum. I den 76:e min fick de en straff som ingen borde kunnat protestera mot och på den ökade de på sin ledning ytterligare. Straffen var ytterst välslagen nere vid stolproten men Mohamed ”var där” och faktiskt nära att rädda.
I den 80:e min kunde vi reducera till 1-3 och det var en offensiv Christoffer som slog in bollen från nära håll efter pass från Hkmat. I den 81:a min fick Flagg ännu en straff och om den förra var klar så var det ingenting mot denna. Mohamed rev ner en spelare på ett sätt som borde gett honom rött kort men domaren nöjde sig med det gula. Den här straffen missade man dock när bollen gick en bit utanför stolpen.

Stärkta av såväl vårt eget mål som av deras straffmiss blev det nu lite mer fart på det spel där vi annars visserligen sprang mycket men inte fick till något riktigt bolltempo, spelarna inte visade att de ville ha boll och bollinnehavaren oftast ibland verkade paralyseras när valmöjligheterna blev för många när Flagg backade hem (det senare inte ett ovanligt problem). Vi fick dock bara till några halvchanser och istället var det Flagg som fick till matchens sista målchans som resulterade i ett rungande ribbskott i den 88:e min.

Totalt sett ett resultat som speglade matchen rätt bra. Lagen hade nog ungefär lika mycket boll, vi kanske t.o.m. ett aningen större men Flaggs spel var mycket effektivare och ledde alltså som framgår ovan till så pass många målchanser att man hade råd att missa en hel del och ändå vinna medan vi hade svårt att hitta den där avgörande passningen när vi tagit oss in i deras straffområde . Matchen var ganska intensiv med mycket hårda närkamper och vi slet och kämpade rätt bra när de hade bollen. När vi själva hade den blev det däremot ofta stillastående och liksom tveksamt. Man kan väl säga att de allra flesta i vårt lag trots ovannämnda brister individuellt gjorde bra insatser men att vi inte alls uppträdde som ett lag.

Statistik: Hörnor: 5-2 Avslut på mål: 7-8 Avslut utanför: 7-7